Medlemslogin

Søg på Dansk Terrier Klub - hvalpelisten.dk

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

Søg på Dansk Terrier Klub - hvalpelisten.dk

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

×

Oprindelse
Racen blev udviklet i England i 1800-tallet af Pastor John ”Jack” Russell, der manglede en hund der kunne følge hans Fox Hounds på jagterne.
Racen blev eksporteret til Australien omkring 1960, hvor visionære opdrættere med det samme så et potentiale i den lille jagtterrier. Racen blev videreudviklet og forædlet i Australien, og re-eksporteret til Europa i slutningen af 1990’erne – og det er den australske type, der er anvendt i det europæiske opdræt i dag. Racen blev godkendt som selvstændig race af DKK i 2001.

Mentalitet
Jack Russell Terrieren er mentalt stabil og meget tillidsfuld. Den er ikke aggressiv, og fungerer fint sammen med andre hunde. Den knytter sig meget stærkt til sin familie, og fungerer perfekt som familiehund.
Dens oprindelig adfærd er bibeholdt i opdrættet, og den er en fremragende sporhund.

Udseende
Står med sin let rektangulære krop som en stærk, spændstig og smidig brugsterrier med masser af karakter. Intelligensen lyser ud af den, og den er klar til hvad man måtte byde den af opgaver.
Højden er max. 30 cm., vægten er omkring 6-7 kg. og pelsen kan være både ruhåret, broken eller glathåret. Bundfarven skal altid være mindst 50% hvid.

Sundhed
Jack Russell Terrieren er ikke disponeret for nogen kroniske sygdomme. Mange opdrættere kontrollerer alligevel deres avlsdyr for Patella Luxation, Primary Lens Luxation og får dem øjenlyst med ECVO attest. Ikke fordi racen er disponeret for disse ting, men for ikke uforvarende at bringe det ind i opdrættet.

Se mere om racen her

Terrier søger nyt hjem

Der er pt. ingen voksne!

Se opdrættere for denne Terrierrace