Medlemslogin

Søg på Dansk Terrier Klub - hvalpelisten.dk

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

Søg på Dansk Terrier Klub - hvalpelisten.dk

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

×

Oprindelse
Racen blev udviklet i England i 1800-tallet af Pastor John ”Jack” Russell, der manglede en hund der kunne følge hans Fox Hounds på jagterne.
Racen blev eksporteret til Australien omkring 1960, hvor visionære opdrættere med det samme så et potentiale i den lille jagtterrier. Racen blev videreudviklet og forædlet i Australien, og re-eksporteret til Europa i slutningen af 1990’erne – og det er den australske type, der er anvendt i det europæiske opdræt i dag. Racen blev godkendt som selvstændig race af DKK i 2001.

Mentalitet
Jack Russell Terrieren er mentalt stabil og meget tillidsfuld. Den er ikke aggressiv, og fungerer fint sammen med andre hunde. Den knytter sig meget stærkt til sin familie, og fungerer perfekt som familiehund.
Dens oprindelig adfærd er bibeholdt i opdrættet, og den er en fremragende sporhund.

Udseende
Står med sin let rektangulære krop som en stærk, spændstig og smidig brugsterrier med masser af karakter. Intelligensen lyser ud af den, og den er klar til hvad man måtte byde den af opgaver.
Højden er max. 30 cm., vægten er omkring 6-7 kg. og pelsen kan være både ruhåret, broken eller glathåret. Bundfarven skal altid være mindst 50% hvid.

Sundhed
Jack Russell Terrieren er ikke disponeret for nogen kroniske sygdomme. Mange opdrættere kontrollerer alligevel deres avlsdyr for Patella Luxation, Primary Lens Luxation og får dem øjenlyst med ECVO attest. Ikke fordi racen er disponeret for disse ting, men for ikke uforvarende at bringe det ind i opdrættet.

Se mere om racen her

Hvalpelisten

4 Fine friske og aktive Jack Russell hanner | (Født 27-04-2024) | (Klar 23-06-2024)


Enjas og Max (Gullhøjs Jack in the box) fine kuld hvalpe leder nu efter deres nye hjem. Der er 4 hanner ledige og de er klar til at flytte hjemmefra fra d. 23/6 2024. Hvalpene er stue opdræt så de lære alle hverdagens lyde og rutiner at kende. De er passet med kærlighed og omsorg samt godt kornfrit hvalpefoder og bliver stimuleret gennem leg og oplevelser.
Vil inden afrejse være chippet, have fået første vaccination og der medfølger sundhedsbog, DKK stamtavle og god vejleding.
Det ser ud til at der i kuldet både er ru, glat og broken hårlag. Men intet er sikkert endnu, de kan ændre sig meget med alderen.
Mor Enja er en super dejlig familie hund. Sød og kærlig, altid glad. Med et virkelig godt temperament. Trænet i grav men ikke brugt på jagt.
Far Max (Gullhøjs Jack in the box) er også en fantastisk familie hund også overfor ejers små børnebørn, og når han har arbejdstøjet på bruges han til alt slags jagt, grav jagt, tryk jagt og driv jagt, han apporterer også gerne. Desuden bliver han tilkaldt som Rottehund.
Hvalpe af samme kombination fra tidligere kuld bliver i dag både brugt på jagt og som familie hunde.

Flere billeder, også af forældrene kan sendes ved interesse.

Hanner: 4

  • FAR
  • Navn: Gullhøjs Jack in the box
  • Regnr: DK15043/2013

  • MOR
  • Navn: Enja
  • Født: 2-7-2017
  • Regnr: DK01568/2019


  • Kennel:
  • Kennel Kokos Jacks


Se opdrættere for denne Terrierrace