Medlemslogin

Søg på Dansk Terrier Klub - hvalpelisten.dk

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

Søg på Dansk Terrier Klub - hvalpelisten.dk

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

×

Mentalitet
For at trives skal Bull Terrieren være fuldgyldigt medlem af familien, tilbringe meget tid sammen med den - og være i tæt kontakt med sine mennesker. Har du gæster, så finder du din hund ved gæsterne. Mange Bull Terrier-ejere får god motion ved at manøvrere uden om og over deres Bull Terrier, når den "hjælper til" med det daglige arbejde i hus og have ved konsekvent at placere sig tæt på og helst i vejen for hjemmets mennesker.
Racestandarden beskriver Bull Terrieren som: Modig, livfuld, elsker sjov og leg. Ligevægtig og modtagelig for opdragelse. Selv om den er stædig, er den særdeles venlig over for mennesker.

Anbefaling til sundhedstests før avl

  • Hjerte: Scanning (min. alder: 2 år)
  • Nyrer: Scanning (min. alder: 2 år) + blod- & urinprøve (årligt)
  • Patella: Klinisk undersøgelse for patellaluksation (min. alder: 1 år)
  • Hørelse: BAER-test (kan laves på hvalpe)
Læs mere på racens webside om anbefalet metode, frekvens og alder samt vores screeningsaftale med Københavns Universitet. Aftalen omfatter alle sundhedstests undtagen BAER-test.

Udseende
Bull Terrieren er kraftigt bygget, muskuløs, meget harmonisk og energisk, med et intenst, beslutsomt og intelligent udtryk. Dens udseende kendetegnes af et ægformet hoved med en profil, der forløber i en blød kurve fra toppen af hovedet til næsen.

Oprindelse
Racen blev skabt som selskabs-/udstillingshund og introduceret i England i 1862 (27 år efter hundekampe blev forbudt), hvor den blev omtalt som ’The New Bull Terrier’, idet den adskilte sig fra de hidtil kendte ’bull and terriers’. Racen nedstammer primært fra den engelske bulldog, dalmatineren og den uddøde engelske hvide terrier.

Racens officielle danske medier
Se mere om racen her

Hvalpelisten

Der er pt. ingen aktuelle hvalpe!

Se opdrættere for denne Terrierrace